zaterdag 24 januari 2009

Seppe Smits (17) verovert zilveren medaille


Op het WK snowboard in het Zuid-Koreaanse Gangwon heeft Seppe Smits (17) een zilveren medaille veroverd op het onderdeel big air.

Het goud was voor de Fin Markku Koski, het brons ging naar de Oostenrijker Stefan Gimpl.

Smits haalde eerder deze week de top-24 in de discipline 'halfpipe' en voldeed met die prestatie in principe aan de BOIC-criteria voor deelname aan de Winterspelen van Vancouver 2010. De discipline 'big air' staat niet op het olympische programma.

zondag 18 januari 2009

The Dukes present Vintage Radio: Yunk Fou GT 5.0



Vintage Radio is back! Na lang weggeweest te zijn, vuren The Dukes een nieuwe selectie van strakke beats met funky & zeemzoete melodietjes op jullie af. Enjoy!

DOWNLOAD!

Playlist:


  1. Danger - 7h46

  2. David Rubato - Circuit (Aeroplane Remix)

  3. Fan Death - Veronica's Veil (Erol Alkan's Extended Rework)

  4. DJ Mehdi - Tunisia Bambaata

  5. Mr Oizo - Cut Dick

  6. Holy Fuck - Lovely Allen (Riton Rerub)

  7. Sebastien Tellier - Kilometer (Moulinex Remix)

  8. Mugwump - Ignored Folklore

  9. Parov Stelar - Chambermaid Swing

  10. Golden Bug - Looklooklook (In Flagranti Remix)

  11. Housemeister - What You Want (Siriusmo Remix)

  12. Bag Raiders - Shooting Stars (Instrumental)

  13. LA Riots - If I Could (feat. Jadis)

  14. The Millioners - Body Into Use (Russ Chimes Remix)

  15. Ladyhawke - Back Of The Van (Van She Tech Turbo Fire Engine Remix)

  16. ZZZ - Lion (Bag Raiders Remix)

  17. Poni Hoax - Crash Pad Driver (Fireman Remix)

vrijdag 16 januari 2009

Kit Met Peren

Geen typfout hier, maar de titel van Nele Reymen's nieuwe boek.

Kit verzamelt zelfgeschreven post-its, stelt zich bij iedere man voor hoe zijn piemel eruitziet en maakt via voicemails afspraakjes op plaatsen waar ze niemand tegenkomt. Ze gelooft in ‘houden van’, maar in beperkte mate. Ze houdt van sokken met antisliprubbertjes op de voetzool en ze houdt van de geur van haar eigen ochtendurine, die haar eraan herinnert dat ze niet meer slaapt. Ze houdt van die drie sprieten gras die je in het restaurant op je bord pasta krijgt en ze houdt van scheuten die aan aardappels groeien wanneer je die te lang laat liggen. Ze houdt van eten, maar niet zoals ze van een persoon zou houden. Dat doet ze namelijk niet. Niet meer.

Vanavond is er in de Kinepolis van Hasselt de grote release party van deze literaire mijlpaal. Mét The Dukes!! Allen daarheen!

Meer info

In de pers:
De Standaard
Het Nieuwsblad

En blijkbaar richt ons scoutsvriendinnetje van weleer zich ook op de Japanse markt. Ge moet het groots zien he Nele!

donderdag 8 januari 2009

Het is bijna zomer!


The good old times!

woensdag 7 januari 2009

Dit was 2008


Miljaar, waar moet ne mens nu starten he? Als ik mij goed herinner hebben we hier dit jaar al wel vaak Crookers gezien. En Bloody Beetroots. Dat was dan ook zowat de sound van 2008 op menigeen feest doorheen het jaar. Wat mij betreft is het nu stillekesaan genoeg geweest met dieje 'muziek'. De bloody beetroots mogen wat mij betreft nog wel es ne remix maken gelijk die van Escape, of een plaat alla 'I love the bloody beetroots', maar de Crookers mogen er gewoon mee stoppen. Net zoals vele van hun volgelingen die nu enkel nog a-muzikale nummers maken zonder melodie, met een of ander vettig geluid en voor de rest ne 90s 'whoew' of ne sporadische 'clap' op de gepaste 4de maat erbij doen. Zo, de gal is gespuid, voor de rest vond ik 2008 nog wel een goed jaar kwa muziek. Weinig uitschieters, maar toch enkele zeer verdienstelijke prestaties. Hier gaan we!

Album van het jaar
Wel, wat mij betreft heeft TV on the Radio met Dear Science met voorsprong het beste album van het jaar gemaakt. Ze krijgen met hun hitje Dancing Choose, dat een mix tussen post-rock en IDM brengt, zelfs airplay buiten de vaste uren van Duyster.
TV on the Radio - Shout Me Out.

Drive-By Truckers passeerde dit jaar op pukkelpop en werd goed gesmaakt. Country meets Post-Rock. Een interessante combinatie als je het mij vraagt en op hun nieuwe album brengen ze dat met brio (Brighter Than Creation's Dark).
Drive-By Truckers - 3 Dimes Down

Emiliana Torrini dan. Knappe dame (zie foto). Maakt vrolijke, maar soms ook weemoedige, mooie liedjes die je weke jongenshartje niet onberoerd laten. Of ik heb het misschien gewoon voor vrouwenstemmekes. In ieder geval heeft ze met Me and Armini toch weer een pareltje gefabriceerd. 1 februari speelt deze bevallige dame in de AB, allen daarheen!
Emiliana Torrini - Me and Armini

Als Mogwai een nieuw album maakt, dan moet er niet getwijfeld worden. Dat is goed. The Hawk is Howling, niet hun sterkste album maar wel degelijk, zeer degelijk.
Mogwai - The Sun Smells Too Loud

VOUS ETES DES ANIMAUX!!! Mr. Oizo is vooral bekend door de soundtrack voor de reclame van Levis. Ja dat filmke met dieje grappige gele pop die zwanworsten rookt en zijne vacht föhnt. Verder maakt deze jongen ook echt wel goede muziek. Vreemde muziek ook. Zijn nieuwe album (Lambs Anger) houdt ergens het midden tussen IDM & electro overgoten met een funky sausje. Dit resulteert in catchy tunes met verhakkelde beats, een sporadische saxofoon met vantijd een escapade richting een vettige synth sound uit de jaren 90. Beste dance-album van 2008! Recente feesten bevestigen het grote 'Anthem-gehalte' van deze plaat. BRUCE WILLIS IS DEAD!
Mr Oizo - Two Takes It ft. Carmen Castro

En bijna vergeten, Hot Chip heeft ook een fantastisch album gemaakt. Amai dat is precies al van int begin van het jaar geleden. Al die feesten, alcohol en - recent - pijnstillers doen ook geen goed aan ne mens zijn geheugen. Ik zal dan maar gewoon een plaatje posten uit die cd.
Hot Chip - Shake A Fist

DVDs
Part of the weekend never dies. Zeer correcte uitspraak. Ook een zeer correcte film van de hand van de gebroeders De Waele. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik daarover moet vertellen, maar Soulwax, dat zijn echt wel goeje demen. Buiten de eerder irriterende intro, die - naar alle waarschijnlijkheid - ingesproken is door da wicht van 'I Kill You', Soko geloof ik, is dit echt ne aangename film. In tegenstelling tot de meeste muziek-dvds begint part of the weekend niet te vervelen na een half uur. Aanrader!
Justice heeft ook ne film gemaakt. Tijdens hun Amerikaanse tournee zijn de heren Xavier & Gaspard 20 dagen gevolgd door rellen-verfilmer Romain Gavras. Wat ne mens al kan meemaken in 20 dagen. Ik veronderstel dat dit wel een klein beetje een beeld geeft van Sex, Drugs & Rock 'n' Roll in de dance wereld. Hoewel dat ne artiest tegenwoordig al lelijk moet doen om er erger aan toe te zijn dan het publiek. Uitstekend bevonden door de Baton Rouge crew!
Justice - Phantom Pt II (Live)

Sound of the year
Wel ja. In de intro heb ik het al verteld hé. Da Crookers gedoe noemen ze naart schijnt 'crunk', en ja da was toch zo min of meer de overheersende trend van het afgelopen jaar. Resultaat: op Pukkelpop stond er in de boiler room bijna geen enkele dj die iets anders durfde opleggen. Interessant hoor, zo een festival! Draaien mee in het genre: Crookers, Bloody Beetroots, Surkin, Sound of Stereo, Fake Blood en nog vele, veeeeeele andere jongens (& meisjes misschien).

En toen kwam er opeens iets nieuws! Wel opeens. Deadmau5 is er al een tijdje mee bezig, en DJ Tiësto deed het hem al voor. Jawel, u leest het goed, de TRANCE is terug! Het schijnt dat dat tegenwoordig Tech-House heet en het wordt gefabriceerd door gabbers zoals, jawel Deadmau5, Dusty Kid en in België doen The Subs ook wel wat mee. Dé in het oog te houden nieuwe naam voor volgend jaar: Dmitry Fyodorov

Nieuwkomer van het jaar
Wel, hier kunnen we een belachelijk lange lijst neerpennen, maar ik beperk mij tot de volgende:
MGMT - Behoeft geen uitleg denk ik. Geremixed door alle groten der aarde.
MGMT - Electric Feel (Justice Remix)

The Black Box Revelation - Belgische band die een enorm rock 'n' roll gehalte in zich heeft. Zo maken ze ze niet meer dacht ik. Speelden onder meer in het voorprogramma van dEUS en waren zowaar beter.
The Black Box Revelation - I Think I Like You

Deadmau5 - Deze Canadese jongen is hier al meermaals vernoemd, maar heeft dan ook wel de meest progressieve sound bij die tegenwoordig in de dance wereld te horen is. Moeten we hem nog voorstellen? Verbaasde mij voor de eerste keer in the Mansion in Miami, speelde de dance hall op Pukkelpop plat en bracht veel, en oerdegelijk materiaal uit dit jaar. Tip voor 2009! Ne grote meneer!
Deadmau5 - The Reward is Cheese - hitjeee ;)

Feest van het jaar
Hét feest van het jaar was met voorsprong de Ed Banger Labelnight in de Silo in Leuven (16/02/08). DJ Feadz liet zijn vriendinneke Uffie thuis, maar bracht wel Busy P en Mr Oizo mee. Nooit gezien.
Pukkelpop was ook wel leuk, maar viel toch wel tegen in vergelijking met vorige edities. Veel te veel dezelfde muziek. Beste optreden aldaar was van M83.
Daarnaast was er onlangs nog es ne radio soulwax en deze keer zelfs in Limburg! Soulwaxmas met heel veel goeje en minder goeje dj's & groepen. Ik vond Soulwax zelf nog eens écht overtuigend en 2 many DJs heeft Roots Bloody Roots gedraaid. Het kan al es een slechter feest zijn.

Wel, al bij al was 2008 nie slecht, maar het mag in 2009 toch ietske meer gekruid zijn. En melodisch. Maar toch hard. Anders gaat mijne Busy P elleboog nog genezen.