dinsdag 19 augustus 2008

Album van de week

Ik heb me laten vertellen dat afgelopen week Santogold nog een stevig optreden gegeven heeft op de kiewitse weide en om eerlijk te zijn heeft haar nieuwe cd me meermaals vrolijk doen mee neuriën! chilly billy Roisin Murphy muziek met hier en daar een leuke gitaar. Let vooral op het laatste nummer van de cd: een Remix van "you will find a way" van niemand minder dan Switch en Sinden!Check it out




















Santogold - Santogold (2008 Album) (zshare)

1 opmerking:

Aukie Noodles zei

Omdat wij van mening zijn dat op een weergaloos voorspel ook een weergaloos orgasme dient te volgen, waren onze verwachtingen voor het titelloze debuut van Santi White - aka Santogold - bángelijk hoog gespannen.

Haar eerste single 'Creator' had namelijk ook op het fantastische 'Kala' van haar vriendin M.I.A. kunnen staan, en opvolger 'L.E.S. Artistes' was niks minder dan een bom van een song, zo één waarvan elk stuk shrapnel tot diep in de vezels dringt.

Dat 'Santogold' opent met dit sublieme cumshot is dan ook een statement: Frau White wéét dat ze nog meer straffe songs onder de gordel heeft. En die vuurt ze in een strak salvo op de luisteraar af. 'You'll Find a Way' is een half nijdige, half trieste gitaartrack die zich na twee beluisteringen moeiteloos in het zog van 'L.E.S. Artistes' nestelt; 'My Superman' sleept, spint en rilt als het beste van Tricky; de slow burner 'Starstruck' loeit en dendert en lekt onbehagen uit alle naden.

Als Santogold iets bewijst, dan wel dat ze geen one maar een many tricks pony is. 'Shove It' is dub en dancehall en een redelijk fantastisch refrein ('We think you're a joke / shove your hope where it don't shine'); 'Lights Out' lichtvoetige zondagochtendpop tussen Broadcast en Pixies; 'Creator' en 'Unstoppable' uitstekende brokken world beat (geproducet door respectievelijk Switch en Diplo, tevens verantwoordelijk voor de huissound van M.I.A.); 'I'm a Lady' heeft iets van 'Where Is My Mind?' van - alweer zij - de Pixies.

Het aangrijpende anthem 'Anne' mag het hek sluiten: 'My name is Anne / I got a plan,' zingt White, wij voelden een koude luchtstoot in onze nek en dachten achtereenvolgens aan The Cure ten tijde van 'Pornography' en Siouxie Sioux in een neerslachtige bui.

'Santogold' heeft ons over de hele lijn gepákt, en daarmee bedoelen we niet 'achterlangs door een schele en seropositieve bosneger' maar wel: enigszins hardhandig bij het nekvel. Weergaloos orgasme!