vrijdag 3 oktober 2008

Snowboardseizoen gestart?


Nu de surfvakanties achter de rug zijn wordt het terug tijd om richting de sneeuw beginnen denken. Wie alvast het goede voorbeeld geeft is den Jones van Twits.



De volgende vraag is dan, wat is de quiver voor het volgende jaar. Er is mij al menig suggestie ter ore gekomen, dus hier toch een kleine selectie:


  • Bataleon: Uiteraard staat dit innovatieve merk nog steeds op de eerste plaats. Bataleon brengt jullie boards met Triple Base Technology - our boards are not flat - en meer van die slogans. Toppers: The Evil Twin, The Jam en voor de dames The Violenza. Yeah for it!

  • Lib Technologies: Nog steeds het favoriete merk van T-MAN. Bouwen boards met Magnetraction en Banana technology. De combinatie van beide technieken geeft een ultra wendbaar board dat zelfs door de hardste stukken ijs carved. Indien de graphics u ook wat tegenvallen is Gnu Snowboards misschien een optie: zelfde fabriek, zelfde technologie, mooiere graphics.

  • Nitro: En dan meer specifiek de MISFIT! Getest in Sölden en zeer goed bevonden. Misfit staat voor een board dat nergens echt thuishoort: het is een twin met 1cm setback en heeft speciale tail en nose voor powderruns. Check ook de bindingen van Raiden, zeer comfortabel en toch strak.

  • Burton: aaaaaarghhh!! Na de ervaring met onze goeje vriend JP in Sölden, is het woord alleen al verderfelijk. Spijtig dat hun botten zo ongelooflijk lekker zitten, want ik denk niet dat ik nog iets anders wil dan de Ion. Ergens in een donker hoekje van de kataloog (p107) is er dit jaar blijkbaar ook plaats voor wat experimenteler werk met een V-Rocker board (ergens gevonden bij Lib Tech?) en een Freebase board (Bataleon?). Ik zie niet meteen in waarom we voor een burton zouden kiezen, tenzij dan het EST bindingen systeem, dat is nog wel es materiaal.

  • Dinosaurs will die: wel... omdat dat goeje demen zijn.

  • Stepchild: leuk, onafhankelijk merk. Check de kataloog - "We are pissed". Ofzoiets.

  • Never Summer: Als ge de vorm van uw board helemaal niet meer wilt begrijpen, dan is er R.C. technology; en ik veronderstel dat dat staat voor Rocker-Camber.

  • Omatic: Klein bedrijfje, mooie boards. Weet er niks meer over te vertellen...

2 opmerkingen:

tomacito zei

Burton zijn dikke rippers van de goeie ideeën van Lib Tech... awoert voor Burton boards! Boycotten die handel!

Aukie Noodles zei

Amenagojiem stijn! De goliath is het meest funky board van heel de bataleon reeks (vraag maar aan twits) en ge zet hem er niet bij ofwa ;-)