dinsdag 23 februari 2010

5 Songs For An Apology


Alright, daar had ik u goed bij de neus he: elke week een post met uitstekende muziek. jaja, 4 weken later komt er eindelijk beweging in de zaak. Maar ja, het leven is zo simpel niet als reiziger... Maar goed, om dat goed te maken heb ik voor jullie deze keer een selectie van 5 klassiekers van een bovenaardse kwaliteit klaargezet.

Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond (Part I - V). Ha! Het beste nummer van Pink Floyd als ge het mij vraagt. En het zal zeker niet het laatste zijn in deze rubriek. Aaah, die sax solo in deel 5!
Nirvana - Where Did You Sleep Last Night. Vanop de MTV Unplugged CD. Niks aan toe te voegen.
Dolly Parton - Jolene. Ik ben er nog altijd niet uit welke versie nu eigenlijk de beste is: het origineel of die van The White Stripes. In ieder geval zijn ze het allebei waard om in deze rubriek te verschijnen. Wie weet volgt Jack White's interpretatie ooit nog wel.
Low - Dinosaur Act. Low, opgericht in 1993, en maken sinds dat tijdstip fantastische platen. Dinsour Act is in 2000 uitgekomen en heeft het meteen tot een Duyster Classic geschopt.
Metallica - Orion. Oh ow! Metal ofwat? Het zal wel zijn ja! Orion, terug te vinden op hun derde album, is een instrumentaal meesterwerk dat bij momenten zelfs psychedelisch klinkt. Metallica op hun hoogtepunt. Als er nu nog es iemand durft te beweren dat Master of Puppets niet hun beste album is!

Hang Loose!

1 opmerking:

Wonne zei

Amai dat is nu nog eens een mooie verzameling van liederen. Pure single malt. Zuiver en al enkele jaren rijp. Klassiekers.