zondag 6 juni 2010

Nen hoop post-rock

Gisteren vertrokken we in Taganga, Colombia op een fijne zonnige dag voor een "avontuurlijk" ritje naar de volgende bestemming. Twaalf onafgebroken uren in een overbevolkte minivan gevuld met locals, TVs en computerschermen, maneuvrerend door het fantastische, doch niet-geplaveide landschap, leverde de volgende selectie aan nieuw post-rock materiaal op.

Red Sparowes - The Fear is Excruciating, But Therein Lies The Answer

Het derde album van Red Sparowes, een in Los Angeles gebaseerde band. Brengt u het hele spectrum dat we van post-rock gewend zijn: van zachte pianostroken, over zeemzoete melodietjes tot scheurende gitaren. Fantastische plaat!

Red Sparowes - In Illusions of Order - iTunes


Toundra - (II)

Toundra is - als we hun bijzonder mooie myspace pagina mogen geloven - een band uit Madrid. En te zien aan hun tour-agenda is dat ook zo. Tijd dat Chokri deze mannen eens een plaats geeft in de Chateau me dunkt! Toundra levert het hardere werk zodat het bij wijle als metal gaat klinken. Aanrader voor de ruigere jongens & meisjes!

Toundra - Magreb - iTunes


Ef - Mourning Golden Morning

Zweden zijn het, de gasten van Ef. Hun moto is emotions, explosions, energy, en dat is ook min of meer een samenvatting van hun muziek. Heel goede cd, maar steekt niet écht boven al het bestaande materiaal in het genre uit. Verdienstelijk, en zeker het luisteren waard.

Ef - Longing for Colors - iTunes

1 opmerking:

Aukie Noodles zei

Nice new material!Vooral die eerste is een knoert van een nummer!