dinsdag 12 oktober 2010

5 songs for an apology


Picture: The Big Picture

The Dead Weather - Will There Be Enough Water? - iTunes
Horehound is toch nog steeds zo min of meer het album dat wekelijks het meeste aantal keren gespeeld wordt op mijn iPod. Fantastische plaat en gewoonweg échte rock zoals dat moet zijn. Naast, uiteraard The White Stripes, is er buiten The Dead Weather nog maar één band die het even goed doet en dat is onze Belgische trots The Blackbox Revelation. Maar goed, genoeg gezeverd. Will There Be Enough Water is een dijk van een nummer, ondanks dat het één van de rustigere platen van het album is.

DJ Shadow - I've Been Trying - iTunes
Nog maar gereleased sinds 19 september en al verschenen in deze rubriek. U moet het DJ Shadow maar eens nadoen. Dus, nieuwe EP van het heerschap uit San José, California. Def Surrounds Us is een vrij moeilijk nummer, maar I've Been Trying is eaaaasy en lekker.

Junkboy - Firth - iTunes
Junkboy, met die naam kan men heden ten dage als gemiddelde electro-artiest door het leven gaan. Niets is minder waar; achter deze dwaze groepsnaam gaan twee Britse jongens schuil, die sinds 1999 reeds post-rock en electronica combineren. Koyo, hun laatste album is ergens in mei van dit jaar uitgekomen en staat sindsdien op repeat bij mij.

Beck - He's a Mighty Good Leader - iTunes
Wie Beck niet kent mag zich meteen en onmiddellijk verwijderen uit ons lezersbestand. Buiten enkele bekende rockplaatjes heeft deze meneer toch wel een onvoorstelbare collectie aan degelijke muziek bijeen gecomponeerd.

Mogwai - Hunted by a Freak - iTunes
Origineel verschenen op Happy Songs for Happy People, maar hier in de live-versie vanop het recente album Special Moves, dat trouwens vol staat met ongelooflijk fantastische nummers die ook nog eens geweldig ten berde gebracht zijn.

Geen opmerkingen: