maandag 14 januari 2008

Bloederige Rode Bieten


Tijdens de eerste week van januari voorspelde een gerenomeerde Studio Brussel programmator in het programma Volt wat de muzikale trend van volgend jaar gaat inhouden. Meer vuile electro genre Justice en klaxons-muziek volgens de man in kwestie. Ontkennen zou onzin zijn, maar wat mij betreft gaat 2008 uiteindelijk nog veel meer kabaalplaten voortbrengen dan vorig jaar. Getuige hiervan zijn de dj sets van Erol Alkan en de door onze eigen platenboer Auki Noodles aangereikte tunes. Gisteren hebben we deze evolutie nog eens aan den lijve mogen ondervinden in de culture club. Het DJ duo The Bloody Beetroots (Fucked from above 1985 blijkbaar) is een niet te versmaden lekkere groente. Met mixes die het midden houden tussen metal (Metallica - The 4 Horsemen, AC/DC - Thunderstruck, Rage against the machine, ...) en happy hardcore ;) weten deze Italiaanse jongens alvast de eerst wat verbijsterde clubganger toch mee te krijgen in een feestje waar hevig met de armen zwaaien centraal staat. Ook landgenoten the Crookers doen vlot mee met deze tendens en werden al genoemd als mogelijke nieuwe vriendjes van de heren Soulwax. Een eerdere samenwerking tussen onze nieuwe helden werd al uitvoerig becommentarieerd in een vroegere post. Uiteraard kan Frankrijk hierin niet achterblijven en binnenkort leveren ze dan ook afgezant Surkin om ons in de Petrol de oren van de kop te spelen. Allen daarheen!

Enkele voorbeelden:
Een Timbaland track die een steviger jasje krijgt: Timbaland - Throw It On Me (The Bloody Beetroots Remix)
En het resultaat dat de Crookers indienden voor de Salmon Dance remix wedstrijd klinkt als volgt: The Chemical Brothers feat. Fat Lip - The Salmon Dance (Crookers' WoW Remix)

Check vooral het filmpje hieronder maar en je weet wat er je te wachten staat in 2008.

1 opmerking:

Aukie Noodles zei

Dit klopt als een bus. Bij alle recensies die ik ok verschillende blogs ben tegengekomen verschijnen steeds dezelfde namen voor 2008: Bloody beetroots, Crookers, Surkin , Yelle,...

Dat beloofd!