woensdag 10 november 2010

Schoon werk van...


Picture: The Big Picture

Tijd om nog eens een overzichtje te geven wat er in de post-rock wereld gaande is.

Nummer één: Crippled Black Phoenix. I, Vigilante is ondertussen de gasten hun vierde plaat en is weer fantastisch goed. Men heeft de band al in categorieën zoals daar zijn stoner-prog, freak folk of zelfs doom proberen te duwen. Zelf houden ze niet van de term post-rock. U hoort het al, een veelzijdig allegaartje. Ikzelf ben nogal onder de indruk van hun psychedelische kant, vooral waar de nummers nijgen naar een Pink Floyd sound. Een voorbeeldje:
Crippled Black Phoenix - Troublemaker - iTunes

Nummer twee: A Swarm of the Sun. Zenith, album nummer 2, denk ik. Want veel informatie is er over de band niet te vinden. Zeer verdienstelijk album dat al gauw wat gemakkelijker te verteren valt dan Crippled Black Phoenix.
A Swarm of the Sun - Zenith - iTunes

Nummer drie: The American Dollar heeft een live album uit: Live in Brooklyn. Een stevige dosis gitaren overgoten met een sausje van electronica. Aangezien de gemiddelde groep in het genre evenveel leden telt als, ik zeg maar, Slipknot, heb ik wel geen idee hoe die gasten dat live brengen met slechts 2 bandmembers. Maar goed, het is wel lekker.
The American Dollar - Second Sight - iTunes

Geen opmerkingen: