dinsdag 19 januari 2010

5 Songs For An Apology


Hopla, een nieuwe rubriek is geboren op de Baton Rouge Headquarters! Wat is 5 Songs For An Apology? Wel de titel, geef daar maar uw eigen interpretatie aan, dat noemt men artistieke vrijheid. De inhoud daarentegen: 5 liedjes die op één of andere manier in mijn favorieten playlist op de iPod belandt zijn. In willekeurige volgorde. Klassiekers die de tand des tijds hebben weerstaan, recentere nummers die nog door het grote publiek ontdekt moeten worden, meezingers, integere nummers, zeemzoete melodietjes, ... wat ze in ieder geval gemeen hebben is hun degelijkheid.

De eerste selectie:
Smog - Cold Blooded Old Times. Als eerste nummer in de allereerste post van 5 Songs For An Apology verschijnen, dat is een ongelooflijke eer. Daarom meteen ook een klassieker van formaat! Na het optreden van Bill Calahan op Pukkelpop ook eens zijn vroegere band Smog volledig ontdekt met als conclusie dat er wel al wat werk gekend was blijkbaar.
Nitin Sawhney - Fragile Wind. Van op het album 'Human'. Als iemand mij kan vertellen wie die zangeres is... zo schoon dat ze zingt :)
Coldcut - Mr Nichols. Coldcut, dat zijn muzikale cameleons. Hebben ongeveer alles tussen Hip Hop, Breakbeat en Drum & Bass gemaakt. Dit nummer, lekker rustig, met een onderwerp dat recenter is dan ooit.
Apparat - Hailin From The Edge. Mooi. Degelijk. Zoals Apparat dat altijd is.
Trentemoller - Take me into your skin. Het allerbeste nummer van Trentemoller. Absoluut niet zijn populairste, dat is ooit al gebleken op pukkelpop toen hij met een 10 minuten durende versie opende en de helft van het publiek dat daar stond om zijn remix van royksopp te horen het al maar meteen voor bekeken hield. Geniet mee hoe dit nummer van absolute rust evolueert naar complete destructie. Explosions in the sky zouden het niet beter kunnen! Hoewel ... :-) Volgende week misschien een voorbeeld daarvan!

Enjoy!

1 opmerking:

Aukie Noodles zei

Zalige rubriek! Ik zal er in de loop van de week ook eens ene posten! Mooie liedjes trouwens! enjoy NZ! x