vrijdag 8 januari 2010

The Bloody Beetroots @ Club 808, Bangkok


Amaikes, wat een wild feest. Ik heb nog altijd ne stijve nek en een hese stem. Waar ook ter wereld, ongeacht het publiek, The Bloody Beetroots hebben toch wel altijd hetzelfde effect op de toeschouwers. Wild rondspringende aziatische schonen, woeste Australische beren en jawel, er ware ook enkele Belgen in het feestgedruis terug te vinden vandaag! Gelezen op hun myspace site: The Bloody Beetroots @ Bangkok Art & Culture Centre (BACC) - 2nd of January. Alriiight, dat past; want wij zijn in de buurt! De vlucht vanuit Goa stond vertrekkensklaar op 31 januari, dus we gingen zeker op tijd zijn. Met het oudejaarsfeest toch nog een beetje in de kleren gaan we 2 januari op verkenning en op zoek naar tickets. Het BACC blijkt echter gesloten voor de nieuwjaarsperiode?!? Na het ondervragen van een bewaker van het hermetisch afgesloten gebouw blijkt dat er hier vanavond helemaal geen feest gaat doorgaan! In lichte paniek snellen we naar de dichtbijzijnde apple store om daar vast te stellen dat er zich tegenstrijdige informatie op het world wide web bevindt! Club 808 zou vanavond gastheer spelen voor een feest genaamd Electrocrash mét de Bloody Beetroots. Aha! Dan daar maar naartoe! Na het afwimpelen van een ping pong show, massage met happy ending en boom boom boom geraken we toch op onze bestemming.

In het voorprogamma spelen Superrzaaap! en Funky Gong. Superrzaaap! zijn 2 lokale jongens die het helemaal niet slecht doen. Mixen funky tunes met het hardere werk. We hebben het enige goede nummer dat Tiga ooit gemaakt heeft - Move Your Body - gehoord, ook nog een remix van onze clap-clap jeanette door The Proxy genaamd What you need en jawel, Kavinsky! Bravo voor de dj's.

Nummer 2 op de line-up was Funky Gong, een japanner die steevast zijn gitaar meeneemt op zijn dj sets. Vet idee, heel zeker, maar het was net niet goed genoeg uitgewerkt. Een nummer of 2 a 3 waar hij zijn gitaar bovenhaalt... Voor de rest iets te slappe electro à la Armand Van Helden (denk terug aan When the lights go down: nummertjes gesteund op een gitaarrifje) waardoor het publiek wel aan het dansen ging maar er niet uitbundig wild van werd. Wachten op de Bloody Beetroots dan maar. En dat wachten duurde lang... té lang voor ondergetekende. Na een kijkje te nemen dichtbij de discobar bleek dat onze Japanse held het zo leuk vond achter de decks dat hij er niet mee wou ophouden. Samen met enkele companen hebben we hem dan duidelijk gemaakt dat het echt wel tijd was om het af te trappen en niet veel later was daar de eindnoot van zijn laatste nummer. Hoera!



Onze twee gemaskerde vrienden komen opgemarcheert en al meteen worden de kids uitzinnig! tik tak tik tak 1 2 whoop whoop en harrrrez we zijn vertrokken voor een eerste versie van Warp. De security heeft al vanaf de eerste beat door dat dit geen gewoon club-feestje is. Tussen de niet eens zo talrijke crowd en de discobar gedrukt voelen ze zich niet echt meer op hun gemak. Goed, alle hits volgen, Warp 1977 inclusief. Awesome haalt het tempo er even uit, Rifoki passeert uiteraard ook de revue en dan hebben we nog Cornelius als bis nummer. Nie slecht. Oordeel zelf maar:





1 opmerking:

Aukie Noodles zei

Cornelius is echt een geschifte plaat!