zaterdag 23 januari 2010

dinsdag 19 januari 2010

5 Songs For An Apology


Hopla, een nieuwe rubriek is geboren op de Baton Rouge Headquarters! Wat is 5 Songs For An Apology? Wel de titel, geef daar maar uw eigen interpretatie aan, dat noemt men artistieke vrijheid. De inhoud daarentegen: 5 liedjes die op één of andere manier in mijn favorieten playlist op de iPod belandt zijn. In willekeurige volgorde. Klassiekers die de tand des tijds hebben weerstaan, recentere nummers die nog door het grote publiek ontdekt moeten worden, meezingers, integere nummers, zeemzoete melodietjes, ... wat ze in ieder geval gemeen hebben is hun degelijkheid.

De eerste selectie:
Smog - Cold Blooded Old Times. Als eerste nummer in de allereerste post van 5 Songs For An Apology verschijnen, dat is een ongelooflijke eer. Daarom meteen ook een klassieker van formaat! Na het optreden van Bill Calahan op Pukkelpop ook eens zijn vroegere band Smog volledig ontdekt met als conclusie dat er wel al wat werk gekend was blijkbaar.
Nitin Sawhney - Fragile Wind. Van op het album 'Human'. Als iemand mij kan vertellen wie die zangeres is... zo schoon dat ze zingt :)
Coldcut - Mr Nichols. Coldcut, dat zijn muzikale cameleons. Hebben ongeveer alles tussen Hip Hop, Breakbeat en Drum & Bass gemaakt. Dit nummer, lekker rustig, met een onderwerp dat recenter is dan ooit.
Apparat - Hailin From The Edge. Mooi. Degelijk. Zoals Apparat dat altijd is.
Trentemoller - Take me into your skin. Het allerbeste nummer van Trentemoller. Absoluut niet zijn populairste, dat is ooit al gebleken op pukkelpop toen hij met een 10 minuten durende versie opende en de helft van het publiek dat daar stond om zijn remix van royksopp te horen het al maar meteen voor bekeken hield. Geniet mee hoe dit nummer van absolute rust evolueert naar complete destructie. Explosions in the sky zouden het niet beter kunnen! Hoewel ... :-) Volgende week misschien een voorbeeld daarvan!

Enjoy!

zaterdag 16 januari 2010

BOARDX SURFCAMPS!!!



De Surfcamps voor de zomer van 2010 staan online. Geen grote wijzigingen dit jaar, dezelfde camps als in 2009!

De eerste bus richting zuiden vertrekt op 25 juni naar Zarautz. Berria en Le Pin Sec gaan een weekje later open! En de laatste bus komt op 26 september weer aan in Belgie. Goed voor exact 3 maanden sun, surf & party!

NIEUW: Miniramp!
Skaten en surfen heeft altijd tot dezelfde familie behoord. En daarom zal er deze zomer in elk camp (Zarautz - Berria en Le Pin Sec) een gloednieuwe miniramp gebouwd worden. De miniramp zal 1m hoog zijn en 3,6m breed. Dit zijn de ideale afmetingen waar zowel een absolute beginner iets op kan leren en een ervaren skater helemaal los kan gaan.

SCHRIJF JE NU IN!

vrijdag 15 januari 2010

I Feel Better

Nu al hét nummer van 2010



Hot Chip - I Feel Better

dinsdag 12 januari 2010

vrijdag 8 januari 2010

Nieuw Talent: Alien Robot Dance


Onder de noemer: nieuw talent passeerden hier al wel een aantal reviews. Deze keer is het Belgisch en draagt het project de naam Alien Robot Dance. Ik heb het een paar luisterbeurten moeten geven, maar ben ondertussen fan! De producties kunnen vetter, maar dat is een kwestie van mastering. Het punt is dat dit op muzikaal gebied een heel eind beter is dan wat er tegenwoordig allemaal op Studio Brussel aan dance-muziek geprogrammeerd wordt. Ik vraag mij trouwens af wie daar de programmering doet tegenwoordig... Maar goed, wie ben ik om daarover te oordelen, zeker? In ieder geval terug naar ARD. Geef die man een platencontract en laat CJ Bolland hem onderwijzen hoe je de mastering van zo een platen correct krijgt! :-)

Enkele voorbeelden:

PLUTO (ard dncflr rmx) by alienrobotdance
Eén van de meer recentere tracks: een remix van de rock groep Essence of Freedom. Zeer krachtige plaat en doet wat denken aan een mix tussen MSTRKRFT en Chromeo.

Eastern Time by alienrobotdance
Opnieuw die typische Chromeo synths, dit keer in een meer downtempo nummer.

Fill-Antro by alienrobotdance
Catchy sound, vette bass, leuk melodietje.

H.A.L.T. by alienrobotdance
Hola! Horen we daar Benny Benassi invloeden? ;)

En zo kunnen we nog wel even doorgaan... Allez, nog 2 dan, die ook zeer de moeite zijn:
Neutroid by alienrobotdance
P.10N.33R.5 by alienrobotdance

The Bloody Beetroots @ Club 808, Bangkok


Amaikes, wat een wild feest. Ik heb nog altijd ne stijve nek en een hese stem. Waar ook ter wereld, ongeacht het publiek, The Bloody Beetroots hebben toch wel altijd hetzelfde effect op de toeschouwers. Wild rondspringende aziatische schonen, woeste Australische beren en jawel, er ware ook enkele Belgen in het feestgedruis terug te vinden vandaag! Gelezen op hun myspace site: The Bloody Beetroots @ Bangkok Art & Culture Centre (BACC) - 2nd of January. Alriiight, dat past; want wij zijn in de buurt! De vlucht vanuit Goa stond vertrekkensklaar op 31 januari, dus we gingen zeker op tijd zijn. Met het oudejaarsfeest toch nog een beetje in de kleren gaan we 2 januari op verkenning en op zoek naar tickets. Het BACC blijkt echter gesloten voor de nieuwjaarsperiode?!? Na het ondervragen van een bewaker van het hermetisch afgesloten gebouw blijkt dat er hier vanavond helemaal geen feest gaat doorgaan! In lichte paniek snellen we naar de dichtbijzijnde apple store om daar vast te stellen dat er zich tegenstrijdige informatie op het world wide web bevindt! Club 808 zou vanavond gastheer spelen voor een feest genaamd Electrocrash mét de Bloody Beetroots. Aha! Dan daar maar naartoe! Na het afwimpelen van een ping pong show, massage met happy ending en boom boom boom geraken we toch op onze bestemming.

In het voorprogamma spelen Superrzaaap! en Funky Gong. Superrzaaap! zijn 2 lokale jongens die het helemaal niet slecht doen. Mixen funky tunes met het hardere werk. We hebben het enige goede nummer dat Tiga ooit gemaakt heeft - Move Your Body - gehoord, ook nog een remix van onze clap-clap jeanette door The Proxy genaamd What you need en jawel, Kavinsky! Bravo voor de dj's.

Nummer 2 op de line-up was Funky Gong, een japanner die steevast zijn gitaar meeneemt op zijn dj sets. Vet idee, heel zeker, maar het was net niet goed genoeg uitgewerkt. Een nummer of 2 a 3 waar hij zijn gitaar bovenhaalt... Voor de rest iets te slappe electro à la Armand Van Helden (denk terug aan When the lights go down: nummertjes gesteund op een gitaarrifje) waardoor het publiek wel aan het dansen ging maar er niet uitbundig wild van werd. Wachten op de Bloody Beetroots dan maar. En dat wachten duurde lang... té lang voor ondergetekende. Na een kijkje te nemen dichtbij de discobar bleek dat onze Japanse held het zo leuk vond achter de decks dat hij er niet mee wou ophouden. Samen met enkele companen hebben we hem dan duidelijk gemaakt dat het echt wel tijd was om het af te trappen en niet veel later was daar de eindnoot van zijn laatste nummer. Hoera!



Onze twee gemaskerde vrienden komen opgemarcheert en al meteen worden de kids uitzinnig! tik tak tik tak 1 2 whoop whoop en harrrrez we zijn vertrokken voor een eerste versie van Warp. De security heeft al vanaf de eerste beat door dat dit geen gewoon club-feestje is. Tussen de niet eens zo talrijke crowd en de discobar gedrukt voelen ze zich niet echt meer op hun gemak. Goed, alle hits volgen, Warp 1977 inclusief. Awesome haalt het tempo er even uit, Rifoki passeert uiteraard ook de revue en dan hebben we nog Cornelius als bis nummer. Nie slecht. Oordeel zelf maar:





donderdag 7 januari 2010

Seppe Smits net niet naar de Spelen


Snowboarder Seppe Smits is tiende geworden in de Wereldbekermanche halfpipe in Kreischberg, in Oostenrijk. Op de internationale ranking voor de Winterspelen komt hij zo op de 41e plaats terecht. Daarmee komt hij één plaatsje te kort: de top 40 mag in februari naar Vancouver. Meer info vind je hier

woensdag 6 januari 2010

Second Base MANIFESTO Release Party


Second Base will release their long-awaited second full-length album, titled Manifesto, at JC De Klinker on February 12, 2010.

Nearly a year has passed since the band entered the studio to start recording this album and it is about fucking time to unleash it on the world. Manifesto features thirteen new blazing tracks for your listening pleasure, all of them recorded at Dé Studio with Dirk Miers & Filip De Bot. New songs can be heard at the bands myspace, www.myspace.com/secondbaseband.

Attending bands for the release on February 12 are:

SECOND BASE
THE IGNORED
The Fellows (ex-Void Section)
Another Effort
5 O'Clock News
Three Star Revelation

We'll start around 19.30. Doors at 19.00. Above all: THIS SHOW IS FREE. We decided we didn't want to make shitloads of money with this releaseshow (ahem) so please, bring all your cheapskate friends with you and spend the extra dime on a shirt or a cd!

Details on facebook

dinsdag 5 januari 2010

maandag 4 januari 2010

Look-alike van de dag

Stijn en zatte Aziaat


Gaspar en Xavier (Justice) in Bangkok