woensdag 24 maart 2010

5 Songs For An Apology


Picture: Last Nights Party

Mouse on Mars - Fantastic Analysis - iTunes
Mouse on Mars zijn 2 duitse producers die gekke electronica maken die nogal eens graag onder de noemer IDM (Intelligent Dance Music) valt. Stilaan zijn ze vanuit een pure electronica-band geëvolueerd naar een iets meer organischer (of mechanischer zoals den Dario in Any Way The Wind Blows weet te vertellen) geluid. Zelf noemen ze die evolutie naar het schijnt "Fantastic Analysis". Meteen ook de titel van het nummer dat mijn voorkeur wegdraagt.

My Dying Bride - For My Fallen Angel - iTunes
Doom Metal, zo noemen ze dat. Behalve dan dit nummer. Mooie vioolmelodietjes in plaats van scheurende gitaren. Niet dat de rest van het album Like Gods of the Sun slecht is, maar ik wil de lezer natuurlijk niet de stuipen op het lijf jagen.

Pearl Jam - Black - iTunes
Eddie Vedder is hier al eens solo gepasseerd, maar deze keer krijgt hij de eer met zijn band Pearl Jam. Wat de kritiek ten tijde van Ten ook mocht zijn, wat mij betreft is dat nog steeds het beste album van de band en Black is daar een uitermate mooie song uit.

Yo La Tengo - The Fireside - iTunes
Deze rasechte Yo La Tengo plaat komt uit het hier al uitvoerig besproken album Popular Songs. Integer, schoon & meeslepend.

Anathema - Deep - iTunes
Het nummer van My Dying Bride moet mij geïnspireerd hebben, want deze komt nogmaals uit de categorie Doom Metal. Anathema heeft, sinds het samen met My Dying Bride en Paradise Lost de scene op de kaart zette, een enorme gedaanteverandering ondergaan, die op het album Alternative 4 voor de eerste keer te horen is. Door hun nieuwe sound worden ze de Pink Floyd van de metal genoemd en om dat feit kracht bij te zetten wagen ze zich af en toe eens aan een cover van Roger Waters en de zijnen.

Geen opmerkingen: